Fysiotherapie Ronny Eijer volgt de opleiding tot Osteopaat aan het Internationale college voor Osteopathie te gent.

Ik zit inmiddels in het 5e leerjaar. De opleiding bestaat uit 5 jaren. Hiervan bestaat het laatste jaar voornamelijk uit onderzoek. Wat is nu eigenlijk osteopathie. Osteopathie gaat verder waar alle andere behandelmethodes stoppen:

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. De osteopaat geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen. Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt.

Mogelijke klachten

Mogelijke klachten kunnen zijn:
• Rug- en nekproblemen: pijn, lumbago, hernia, blokkades, spierstijfheid, beperkte beweeglijkheid, …
• Gewrichtsproblemen: pijn, frozen shoulder, tenniselleboog, …
• Hoofdpijn: spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid.
• Sportletsels: verstuikingen, herhaalde ontstekingen, tendinitis, krampen, pijnen,..
• Orgaanklachten: zure oprispingen, maagzuur, opgeblazen gevoel, darmklachten, constipatie, verteringsklachten,…

Voor kinderen kan osteopathie hulp bieden bij overmatig huilen, reflux, functionele houdingsafwijkingen, gedragsafwijkingen, concentratiestoornissen, ontwikkelingsachterstanden, slecht slapen, buikpijn, darmkrampen, ontlastingsproblemen,…

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *