Osteopaat DO. Msc. (hons) Ost. Med.

Ronny is in 2017 afgestudeerd als osteopaat. Voordat hij begon aan de studie was hij al sinds 2006 werkzaam als fysiotherapeut. De ervaringen binnen de fysiotherapie zorgden voor de juiste impuls om de studie te volgen.

Ronny Eijer

Osteopaat in Bolsward en Drachten

Werkzaam op locatie: Bolsward

Hij vindt het een uitdaging om de “moeilijk begrepen klacht” te vinden. Het zoeken ervaart hij als een puzzel en binnen de osteopathie moeten alle stukjes op de juiste plaats liggen. Baby’s, sporters eigenlijk iedereen kan dan goed behandeld worden.

De moeilijk begrepen klacht

Het zoeken naar de juiste ingang voor therapie is voor hem een uitdaging waaruit hij veel voldoening haalt. Binnen de fysiotherapie was het altijd een hele uitdaging om klachten te herkennen en te ontdekken. Vaak liep hij hierin vast. Daarom is hij veel cursussen gaan volgen om steeds meer kennis op te doen. Hij bleef nog altijd dat ontbrekende stukje missen.

Toen kwam hij in aanraking met de osteopathie vanwege rugklachten die ik zelf had. Fysiotherapie mocht niet meer baten en als tip kreeg hij te horen “ga eens naar een osteopaat”, zij kijken verder dan alleen naar je rug. Dat was het beste advies wat hij tot nu toe heeft gehoord. Het is hierdoor voor hem duidelijk geworden welke opleiding hij nog wilde volgen. Nu hij klaar is, is zijn kennis zo veel meer geworden en is iedere uitdaging er eentje om op te lossen!

Osteopathie voor baby’s

Wanneer baby’s het zouden kunnen, zouden ze ons zoveel vertellen. Als ouders weten we maar al te goed wat ons kindje wil vertellen. Baby’s herkennen is een automatisch proces wat wij als ouders ons eigen maken. Ronny is vader van drie prachtige kinderen. Dit zorgde er eveneens voor dat de interesse voor baby’s groeide.

Vanuit de fysiotherapie heeft hij hen altijd goed kunnen helpen. Vanuit de osteopathie alleen nog maar beter.

In sommige gevallen is een kind te onrustig, spuugt te veel of drinkt bijvoorbeeld moeilijk. En vaak om onduidelijke redenen. Dit kan ons als ouders erg onzeker maken en we blijven zoeken naar antwoorden. Antwoorden die niet altijd te vinden zijn. Dan kunnen wij als osteopaat veel voor baby’s en kinderen betekenen.

Hoe voetbal alles veranderde

Al vanaf zijn zesde voetbalt Ronny. Na het doorlopen van de jeugd in Bolsward heeft hij 16 jaar in het eerste elftal mogen voetballen. Nu is het veldvoetbal gepasseerd en heeft zaalvoetbal zijn intrede gedaan. In al deze voetbaljaren heeft hij veel klachten en blessures voorbij zien komen en gaan. Eerst keek hij toe en leerde.

Na zijn studie zag hij veel van zijn voetbalkameraden in de praktijk met blessures. Vanuit de fysiotherapie heeft hij ze altijd goed kunnen helpen. Vanuit de osteopathie alleen nog maar beter. Het op zijn plaats leggen van de “puzzelstukjes” en daarbij verder kijken dan alleen naar de locatie van klacht zorgt voor het beste resultaat.

Naast het voetballen mag Ronny graag mountainbiken en zoekt daarbij met vrienden het liefst de bosroutes op. En als het weer het toelaat, dan rijdt hij heel graag motor. De souplesse die een motorrijder nodig heeft in het bochtenwerk vind hij daarin een prachtige uitdaging!

Osteopaat in Bolsward en Drachten

Vanuit het Cios was Ronny zijn interesse gewekt in de fysiotherapie. Hij heeft fysiotherapie gestudeerd aan het Thim van der Laan college, toen nog in Utrecht. Na deze studie is hij begonnen met werken in Leeuwarden als fysiotherapeut, waarna hij al snel in Sneek kwam te werken in een prachtige praktijk. Hier heeft hij heel veel ervaring opgedaan en veel cursussen gevolgd.

Dit leidde uiteindelijk tot de stap om zelf een praktijk te starten in Bolsward. Daar heeft hij zich ook laten scholen in de “dry-needling”. Deze past hij ook toe binnen de osteopathie wanneer noodzakelijk.

Nadat Ronny in 2017 zijn studie Osteopathie aan het IAO in Gent heeft afgerond, is hij te vinden in Bolsward en Drachten als osteopaat.

Contact