Borsato moest bijna toer afzeggen osteopathie was de oplossing

 

AMSTERDAM – Marco Borsato heeft zijn toer bijna moeten afblazen. De zanger, die vrijdag aftrapt met Dichtbij On Tour, vreesde niet op tijd hersteld te zijn van de ingreep aan zijn stembanden.

“Technisch was ik na de stembandoperatie afgelopen augustus goed hersteld”, legt de zanger uit in De Telegraaf. “Maar ik bleef hees klinken.” Borsato bracht daarom een bezoek aan osteopaat Jacob Lieberman in Londen.

In eerste instantie vond de zanger de behandeling een ‘angstige belevenis’, omdat zijn strottenhoofd werd gemasseerd en ‘gemanipuleerd’.

“Hij kneep af en toe zowat mijn keel dicht en drukte op mijn adamsappel. Door me te smoren, kreeg ik meer lucht. En nu klink ik dus weer zoals jaren geleden.”

Volgens de 44-jarige zanger is iedereen ontroerd door het geluid dat nu uit zijn keel komt. “En dat terwijl ik bijna de hele tournee heb moeten afzeggen.”

Dichtbij On Tour gaat vrijdag van start in Kerkrade en eindigt op 16 januari in Den Haag. Borsato doet tussendoor verschillende steden in Nederland en België aan.

Bron: Nu.nl
Originele foto: Ray van Hoorn, www.fotograafie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *